Kérdése van? Hívjon minket! +36209229955

Jasmine Car Care autós blog

Az autó sokunk számára kedves tárgy és nehezen viselünk el hibákat a fényezésén. Attól függetlenül, hogy ügyelünk a karcok (és még inkább a komolyabb sérülések) elkerülésére, ugyanígy figyelmet kell fordítani megfelelő karbantartással a fényezés állapotának megőrzésére. Ez időt és energiát igényel, így nem mindegy, hogy ugyanazzal a befektetett idővel, energiával milyen eredményt érünk el.

Az alábbiakból látható lesz, hogy egy sampont (vagy bármilyen más vegyi terméket) összerakni nem egy egyszerű dolog. Komoly kutatási-fejlesztési (R&D) háttér, saját labor elengedhetetlen hozzá és nem hátrány, ha a gyártás és kiszerelés is saját üzemben történik – azaz egy kézben van minden.

Ha tökéletes autómosást akarsz, aminek a végén tényleg tiszta lesz az autó, akkor olvasd végig az alábbiakat!

A mindennapokban nyilván nincs arra sem idő, sem energia, hogy egy, a papírforma szerinti teljes tisztító-ápoló kezelésen menjen végig az autó. Sokszor annak is tudunk örülni, ha a kocsi egyáltalán tisztának néz ki, adott helyzetben ez is nagy eredmény.

A másik eset, hogy az autó már egyszer végigment a teljes tisztítási-felületkezelési folyamaton (wax, polírozás, bevonat), így hosszabb ideig nem szükséges ismét az egészet újból végigcsinálni, csak szintentartó ápolás kell.

Az 1978-as Chevrolet Corvette néhány hónappal az ötszázezredik autó saint louis-i gyártósorról való legurulása után érkezett. Bármilyen jelentős mérföldkövet is jelentett ez az legyártott ötszázezer darab a Chevrolet Corvette történetében, illetve sikerének mércéjében, ugyanilyen jelentőséggel bírt az 1978-as Corvette megjelenése, mivel ebben az évben lett 25 éves az amerikai sportkocsi, amely menet közben kezdett ikonná válni. A Corvette 1953-ban jelent meg és az első igazi, amerikai gyártású sportkocsi volt. Ezt az örökséget vitte az 1978-as Corvette igen sikeresen tovább.

 

A Ferrari számára 1966 – 1967-re elengedhetetlenné vált az eladások növelése és ezzel párhuzamosan a gyártási költségek csökkentése. Mivel a Dino 196S modell már készen volt házon belül és jól szerepelt a versenypályákon, egy kiváló lehetőség nyílt a Ferrari számára, hogy a 196S típust átdolgozva létrehozzon egy új modellt, amelyet a Ferrari működése óta először gyártósoron lehetett elejétől a végéig legyártani. Az új modellhez a Pininfarina finom és klasszikus vonalakkal állt elő, a Fiat pedig adta a V6-os benzinmotort, amit keresztben terveztek beépíteni.

Ebben a bejegyzésben a Dino 206 GT, illetve a 246 GT / GTS típusokról lesz szó (a GT a kupé, a GTS a targa kivitelt jelentette).

Jó néhány látványos sportautó készült sirályszárnyas – azaz felfelé nyíló - ajtókkal és ezek közül néhány büszkén viseli a csillagot az orrán. Sokféle sportkocsi létezik. A brutál erős motor, teljesítmény, a design – és a márka maga - határozza meg, hogy az adott sportautó sikeres lesz vagy sem. A Mercedes-Benz ilyen jellegű modelljei ebben a kategóriában a W198 300 SL, a kísérleti C111 és az C197/ R197 SLS AMG.

A következőkben a fentiek közül a W198 300 SL-ről, illetve érintőlegesen a W121 190 SL-ről lesz szó.

Alapvetően mindenki tud autót mosni. A kérdés inkább az, hogyan lesz az eredmény egy igazán tiszta és csillogó külsejű autó. Ebben a bejegyzésben végigvesszük azokat a lépéseket, amelyek elvezetnek odáig.