Kérdése van? Hívjon minket! +36209229955

Jasmine Car Care autós blog

Ha tökéletes mosást akarsz

Jasmine Car Care
2021.03.25 11:03
Ha tökéletes mosást akarsz

Ha tökéletes autómosást akarsz, aminek a végén tényleg tiszta lesz az autó, akkor olvasd végig az alábbiakat!

A mindennapokban nyilván nincs arra sem idő, sem energia, hogy egy, a papírforma szerinti teljes tisztító-ápoló kezelésen menjen végig az autó. Sokszor annak is tudunk örülni, ha a kocsi egyáltalán tisztának néz ki, adott helyzetben ez is nagy eredmény.

A másik eset, hogy az autó már egyszer végigment a teljes tisztítási-felületkezelési folyamaton (wax, polírozás, bevonat), így hosszabb ideig nem szükséges ismét az egészet újból végigcsinálni, csak szintentartó ápolás kell.

Nos, ilyenkor érdemes egy egyszerű és gyors, de mégis profi mosást beiktatni az alábbi lépésekkel.

Nyugalom, az egész nem olyan hosszú és bonyolult, mint elsőre látszik:

1. Készítsd elő

- a mikroszálas mosókesztyűdet (ADBL CareMitt vagy ADBL ProMitt),

- a mosóvödröket (2 db) egy a mosáshoz, egy a mosókesztyű öblítéséhez,

- a kerékmosó vödröt,

- egy szórófejjel ellátott flakont,

- az autósampont (ADBL Shampoo),

- a többcélú tisztítószert (ADBL APC),

- az autókozmetikai ecsetet (ADBL Round Detailling Brush)

- a felnimosó kefét (ADBL Wheel Sword)

- és az autótörölközőt (ADBL Puffy Towel XL vagy ADBL Dementor).

2. A kerékmosó vödörbe engedj 10 liter vizet és adj hozzá 25-30 ml autósampont. A kerékmosó kefét tedd bele és áztasd el benne, hogy a szálak teljesen vizesek legyenek.

3. Készítsd el az ADBL APC oldatot a kerékmosáshoz a szórófejjel ellátott flakon használatával. Az oldat 1:4 arányban készüljön (egy adag ADBL APC-hez négy adag víz). Ha nagyon elvadult a helyzet, az APC-t higítás nélkül is használhatod.

4. Nagynyomású mosóval vagy a kerti tömlő végére szerelt szórófej segítségével csapasd le a kocsit, hogy a nagyja kosz lejöjjön róla.

5. Fújd be a víztől még nedves kereket az ADBL APC oldattal, majd az autókozmetikai ecset használatával távolítsd el a szennyeződést a felniről.

6. Amikor ezzel megvagy, ugyanezen a keréken folytasd tovább a felni belső hengeres palástjának a kitakarításával. Használd ehhez a kerékmosó vödörben lévő oldatot és az ADBL Wheel Warrior felnitisztító kefét.

7. Ha ez is kész, mosd le a nagynyomású mosó vagy a tömlő segítségével a feloldott szennyeződést a kerékről.

8. Ismételd meg az előzőekben leírt folyamatot az összes kerék esetében.

9. Nyisd ki a tanksapka ajtaját és fújd be az üreget ADBL APC oldattal. Ahogyan a kerekek esetében, ecsettel takarítsd ki az üzemanyag betöltőnyílás környékét, majd öblítsd ki vízzel.

10. Nyisd ki az ajtókat és fújd be az ajtónyílásokat, illetve a küszöbrészt az ADBL APC oldattal. Ahogyan a kerekek esetében, ecsettel takarítsd ki az ajtónnyílásokat, a küszöböket a tömítőprofilokkal (és azok alatt) együtt majd öblítsd le vízzel.

11. A mosóvödrökbe engedj 10-10 liter vizet, majd az egyik mosóvödörben lévő vízhez adagolj 25-30 ml autósampont, a másik maradjon tiszta. A mosókesztyűt húzd fel és a kezeddel a víz keverésével habosítsd fel a mosóoldatot. Kezd el lemosni az autót a tetejétől lefelé haladva karosszériaelemenként. Minden elem lemosása után öblítsd ki a mosókesztyűt (a kezeden hagyva) a tiszta vizes vödörben majd mártsd bele újra a mosóoldatba és hagyd, hogy megszívja magát.

Megjegyzés: a kerekeket ne mosd azzal a kesztyűvel, amit a karosszéria mosásához használsz.

12. Ha minden elemet lemostál, öblítsd le az autót a nagynyomású mosóval vagy a tömlővel. Ezután az autótörölköző segítségével szárítsd meg cseppmentesre a fényezést.

A fent említett termékeket a következő linken találod egy csomagban:  https://jasmine-car-care.hu/ADBL-Tokeletes-Mosas-Csomag.