Kérdése van? Hívjon minket! +36209229955

Jasmine Car Care autós blog

Hogyan lesz az autód külseje igazán tiszta és csillogó?

Jasmine Car Care
2020.11.29 13:09
Hogyan lesz az autód külseje igazán tiszta és csillogó?

Alapvetően mindenki tud autót mosni. A kérdés inkább az, hogyan lesz az eredmény egy igazán tiszta és csillogó külsejű autó. Ebben a bejegyzésben végigvesszük azokat a lépéseket, amelyek elvezetnek odáig.

 

1. Öblítés

Mosd le az autót egy vízsugárral (nagynyomású mosóval vagy a csapról egy tömlővel, amin állítható szórófej van), eltávolítva a nagyobb szennyeződéseket (levelek, sárdarabok, stb.) és beáztatva a feltapadt finomabb szennyeződéseket.

 

2. Habbal történő mosás (snowfoaming)

Szórd be az egész karosszériát és a kerekeket alaposan habbal, amíg teljesen fehér nem lesz az egész. Hagyd pár percig hatni a habot, de ne hagyd megszáradni. Amikor már a fehér hab mennyisége lecsökken a felületen (több a szín, mint a fehér hab) alaposan öblítsd le az autót, hogy sehol, még a résekben sem maradjon az anyagból.

Használd az ADBL YETI Polinesian Forest aktív hab képző koncentrátumot az ADBL BFF professzionális nagynyomású kézi habosító készülékkel.

 

3. Előmosás

 

Mivel a nagyobb szennyeződést eltávolítottad az előzőekben, ebben a lépésben lehet foglalkozni a problémásabb, külön kezelést igénylő felkenődött bogak és kátrány okozta foltokkal, pöttyökkel. Kezdd az ADBL BEETLE JUICE SQUEEZER bogáreltávolítóval, haladj karosszériaelemről karosszériaelemre. Fújd be a felületet, majd hagyd hatni a szert, de ne száradjon rá a felületre. Amint láthatóan elkezdenek lefolyni a bogármaradványok egy finom kendővel töröld le a fényezésről a maradékot. Ha nagyon makacs maradványok vannak, egy finom kefével vagy szivaccsal való óvatos mozdulatokkal való dörzsölés sokat segít. A végén töröld szárazra a kezelt felületet. Ugyanezt a folyamatot ismételd meg az ADBL TAR AND GLUE REMOVER kátrány- és ragasztó eltávolítóval, ugyanígy elemről elemre haladva. Ez a szer nemcsak a kátrány és ragasztó (pl. korábbi matricából maradt), hanem a fanedvekből és gyantából származó foltokat is feloldja.

 

4. Keréktárcsák tisztítása

Készítsd elő azt a vödröt, amit a felnitisztításhoz használsz. Adagolj a benne lévő vízhez megfelelő arányban tisztítószert, ami lehet az ADBL SHAMPOO autósampon koncentrátum vagy az ADBL APC többcélú tisztítókoncentrátum. Mosd le a kerekeket ezzel az oldattal, ha könnyűfém felnid van, használd a bordák és a belső hengeres  palást profi takarításához az ADBL WHEEL SWORD felnitisztító kefét. Ezzel a fázissal a keréktárcsákon lévő nagyja koszt már le is szedted. Ezután jön a finomítás.

Fújd rá az ADBL WHEEL WARRIOR felnitisztítót a keréltárcsákra, majd egy ecsettel tisztítsd le a felületeket. Ha végeztél, alaposan öblítsd le a felniket, hogy ne maradjon rajta a tisztítószerből. LÉNYEGES: ez a készítmény nem  használhatópolírozott alumínium, illetve eloxált felületű keréktárcsákhoz.

A következő lépés a rozsda és a fémtörmelék eltávolítása ADBL VAMPIRE LIGHT rozsda és fémtörmelék eltávolítóval. Fújd rá a készítményt a felnire és várj egy pár percet. Amikor elkezd lilává változni a felület, akkor már elkezdett hatni az anyag. Pár perc elteltével ez a korábbi lila szín egészen besötétül, ekkor kell lemosni a felületről. A lemosás után már egy tiszta és szépen csillogó felnit kell látnod.

 

5. A kisebb részletek tisztítása

Az ADBL APC (All Purpose Cleaner) többcélú tisztókoncentrátum oldattal fújd le a nyitott ajtóknál a küszöböket, ajtónyílásokat, és a tanksapka ajtó alatti üreget. Puha ecsettel kezdd el az oldattal lefújt részeket takarítani. Ugyanígy takarítsd ki az üzemenyag betöltő nyílás körüli területet a tanksapka ajtó alatt. Az ajtó körüli területekről nedves mikroszálas kendővel távolítsd el a tisztítószert (és vele együtt az oldott szennyeződést). A tanksapka körül akár nagynyomású mosót is használhatsz. Az ADBL APC oldat elkészítéséhez és a felületre történő fújásához használd az ADBL BFS professzionális nagynyomású kézi permetező készüléket.

 

6. Mosás

Készítsd elő a mosáshoz használt vödröt (ami különbözik a keréktárcsákhoz használttól...), az öblítéshez használt vödröt és a mikroszálas mosókesztyűdet (ADBL CAREMITT). A vízhez keverj megfelelő arányban ADBL SHAMPOO autósampont, mártsd bele a kesztyűs kezed és miután a kesztyű jól felszívta magát az oldattal kezdd el lemosni az autót felülről lefelé haladva. A mosókesztyűt öblítsd ki minden egyes karosszériaelem lemosása után az öblítős vödörben, majd kezdd újra a folyamatot a következő elemmel. Ha készen vagy, öblítsd le az egész autót jó alaposan, hogy ne maradjon a felületen a samponos oldatból.

 

7. Szárítás

A szárításhoz használd az ADBL PUFFY TOWEL XL vagy az ADBL DEMENTOR autótörölközőt, amely rendkívül jó nedvszívó képességgel rendelkezik és nem marad foltos (és később víz száradása után vízkőfoltos) a fényezés. A felületen való kiterítés után húzhatod lefelé is a törölközőt, vagy körkörös mozdulatokkal simíthatod is végig vele a karosszériaelemeket. Lényeges, hogy a mikroszálas kendőt, autótörölközőt ne csavard ki, mert tönkreteszed a mikroszálakat. Ha telítődik vízzel, nyomkodd ki, vagy fogj egy szárazat és folytasd azzal.

 

8. Gyurmával történő tisztítás

Ehhez a lépéshez egy speciális szivacsot javaslunk, az ADBL CLAY SPONGE professzionális felülettisztító szivacsot, amelynek felülete ehhez a technológiához van kiképezve. Elemről elemre haladva használjuk hozzá az ADBL SLIPPY folyadékot, vagy az ADBL SHAMPOO autósampont,  amely biztosítja a szivacs megfelelő siklását a felületen. Amikor egy-egy elemmel megvagyunk, töröljük le a kenőfolyadékot a felületről egy mikroszálas kendővel.